www.balul-vienez.ro

Inițiativa principală a acestei diviziuni este deja cunoscutul Bal Vienez din Timișoara. Înființat în 2012, evenimentul este o inițiativă socială, educațională și culturală care vizează atragerea comunității locale de afaceri în jurul unui proiect social. În fiecare an, Balul vienez Timișoara începe sezonul sărbătorilor de Crăciun în oraș. Prin elementul educațional, BVT a oferit deja oportunitatea a peste 1000 de tineri și copii de a fi inițiați în arta dansului de sală. Mii de copii și adulți defavorizați expuși riscului, incluși în programele sociale ale Fundației United Way, au beneficiat de campaniile de strângere de fonduri înainte și în timpul evenimentului.

Balul Vienez Timisoara a fost fondat în 2012 ca un eveniment caritabil cu scopul de a aduna comunitatea locală de afaceri germanofonă împreună cu oamenii de afaceri locali pentru a susține o cauză socială.

Balul vienez din Timișoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de către orașul Viena și este organizat sub Înaltul Patronat al Ambasadei Austriei.

Printre cei 350 de invitați, se numără ambasadori, membri ai familiilor regale, reprezentanți ai instituțiilor locale și investitori străini în limba română, reprezentanți ai Primăriei din Viena. Oaspeții vin și din Timișoara, Arad, București, dar și departe de Austria, Ungaria, Germania și Elveția.

Un eveniment cultural - evenimentul a câștigat în prestigiu și este considerat acum unul dintre cele mai importante evenimente de pe agenda culturală a orașului Timișoara care reușește să aducă în Timișoara oaspeți de renume.

Programul artistic oferă în fiecare an o diversitate de acte artistice:

  • orchestra „The Spirit of Vienna” vine din capitala Austriei în special pentru Balul vienez Timișoara.
  • invitați speciali sunt artiști români cunoscuți care cântă pe cele mai mari scene din întreaga lume
  • o secțiune specială numită „Rising Stars” promovează talentul artistic local.

Un eveniment caritabil - banii strânși prin invitațiile la bal și activitățile adiacente susțin 700 de copii care au nevoie din Timișoara și din satele din jur.

Partenerul de caritate al evenimentului este organizația internațională, United Way, care are și un birou în Timișoara. prin programele lor, Căile Unite ajută copiii să se desprindă de cercul sărăciei prin educație, sănătate și integrare socială.

Un eveniment educațional – În fiecare an, în pregătirea Balului Vienez de la Timișoara, organizăm „Academia BVT”, unde 150 de tineri participă la o serie de seminarii prezentate de mentori cu renume național și internațional.

Până în prezent, peste 1.000 de tineri au participat la programul oferit de „Academia BVT”.

Mai mult, 48 de tineri și 33 de copii sunt selectați ca debutanți și, respectiv, dansatori juniori,

care participă la programul artistic al balului vienez Timișoara in fiecare editie.

 

Where there is no community of culture, there is no reciprocity of responsibility

Constantin Pavel