În luna noiembrie 2021 va avea loc turneul național ELECTRIC. Acest este primul eveniment cultural organizat de Fundația Hațegan la nivel național.

Spectacolul Electric va include în program prima audiție a lucrării cu același titlu, scrisă de multipremiatul compozitor Cristian Lolea, o operă originală inedită pentru flaut și medii electronice, cu o durată de 45 de minute. Muzica lui Cristian Lolea se află la joncțiunea dintre muzica cultă contemporană, cea de film și muzica de divertisment. Solistul concertelor este Matei Ioachimescu, artist internațional, garant al participării la un act cultural de cel mai înalt nivel, acompaniat de instrumente electronice, într-un mediu controlat de Tom Brânduș, muzician și artist multimedia cu o solidă carieră. Artista vestimentară, Patricia Vincent, va completa experiența ELECTRIC cu costume special create pentru acest eveniment.

ELECTRIC înseamnă un eveniment inedit în România, care produce și promovează muzica contemporană, folosește creativ noile tehnologii și oferă publicului larg o binevenită expunere la noi limbaje și forme de manifestare artistice. ELECTRIC creează punți de comunicare atât cu publicul cunoscător și doritor de experiment și noutate, cât mai ales cu publicul neinițiat în astfel de manifestări. Astfel, proiectul va cuprinde și o discuție liberă a artiștilor implicați cu publicul, de tipul pre-concert talk.

Mai departe, proiectul va propune un masterclass cu accent pe interpretarea muzicii noi, unde sunt așteptați să participe circa 40 de elevi și studenți de la instituțiile de profil din Timișoara. Proiectul beneficiază de parteneriate de excepție, fapt ce conferă încredere și validează un mod direct astfel de manifestări culturale, asigurând o vizibilitate maximă. Concertul face parte dintr-un tur național care va vizita 8 orașe.

Proiectul “ELECTRIC” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Where there is no community of culture, there is no reciprocity of responsibility

Constantin Pavel