„O floare de colț pentru un prânz cald” este o campanie comunitară de 8 săptămâni organizată în fiecare an în lunile octombrie și noiembrie. Scopul său principal este acela de a răspândi spiritul de generozitate în comunitatea locală.

Am ales floare de colț ca simbol al acestei inițiative, deoarece campania se desfășoară în perioada premergătoare Balului Vienez din Timișoara. Floarea de colț este un simbol național atât al Austriei, cât și al României si campania se finalizeaza cu Balul vienez, o gala a generozitatii in comunitatea noastra.

Astfel, floare de colț ca simbol ne uneste pe toți, indiferent de contextul nostru, de diferențele noastre culturale și sociale pentru un scop mai inalt, acela de a ne implica pentru a sprijini pe cei care au nevoie de sprijinul nostru.

Conceptul campaniei

Conceptul este simplu: o broșă în formă de floare de colț este achiziționată pentru o donație recomandată de 20 lei (~ 4,3 euro), care reprezintă prețul unei mese calde pentru un copil în nevoie.

Producție

În fiecare an, cateva companii devin parteneri ai campaniei. Sprijinul lor financiar ne ajută să producem materialul necesar si brosele sunt asamblate manual de mame singure în circumstanțe sociale dificile. Astfel, acest proiect le oferă un venit suplimentar pentru a-și depăși greutățile făcând bine încă înainte de începe să fie răspândite.

Distribuție

Distribuția se face prin companii partenere. Circa 40 de companii se alătură campaniei și încurajează angajații să fie generoși.

Generozitatea este un gest în trei pași:

(1) donați 20 lei

(2) primiți o broșă în formă de floare de colț

(3) 1 floare de colț = 1 masă caldă pentru un copil în nevoie

Începând cu 2023, donațiile se pot face online:  https://balulvienez.ro/ro/academie/floare?view=floare&layout=defalult

Fiecare donator primește o broșă pentru a se alătura comunității de oameni care răspândesc generozitatea.

Unde se duc banii?

Fiecare 20 lei donat va fi cheltuit integral pentru cumpărarea de alimente pentru cei 700 de copii în nevoie de la Centrul United Way din regiunea Timiș.

În fiecare an reușim să strângem circa 100.000 de lei. Aceasta înseamnă 5.000 de mese calde.

100.000 lei = 10.000 mese calde = mâncare pentru ~ 714zile

Donațiile se fac in contul RO92BACX0000000775632001 BVT

Povestea Anei

Ana are 15 ani și are doi frați, o soră de 16 ani și un frate de 8 ani. Locuiesc doar cu mama lor. Singura sursă de venit a familiei este munca ocazională necalificată a mamei. Sora Anei a abandonat școala cu mult timp în urmă pentru a o ajuta pe mama ei să-și crească fratele.

Înainte ca Ana să se alăture programului nostru, îi era foarte dor de școală. A repetat chiar un an școlar,

La integrarea în programul nostru, Ana s-a luptat cu munca școlară. Cu toate acestea, cu mult ajutor din partea noastră și a profesorilor ei, a început să se bucure de școală.

Drept urmare, anul acesta a promovat examenul național de admitere la liceu. Vrea să devină bucătar sau coafor. Ea își afișează adesea abilitățile de gătit pregătind mese pentru membrii tăi din programul nostru.

Povestea lui Ionel

Ionel are 10 ani și locuiește doar cu tatăl său. Mama lui l-a abandonat, luându-și alocația pentru copil.

Acum 10 luni nu avea certificat de naștere, nu frecventase niciodată școala, își petrecea zilele fie lucrând cu tatăl său, fie doar întrebându-se pe străzi.

Toamna trecută, am reușit să-l înscriem pe Ionel la ora de recepție. După multe eforturi, Ionel a început să scrie, să citească și să facă matematică. S-a integrat bine cu colegii săi și este respectat de profesorul său pentru că este foarte politicos, foarte muncitor, nu pierde nici o zi de școală.

De asemenea, va avea o identitate așa cum va avea certificatul său de naștere în curând va fi eliberat de autorități.

Floarea de colț este o marcă înregistrată la OSIM sub nr 021457 din data de 31.01. 2017

Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că ai două mâini – una pentru a te ajuta pe tine însuți, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalți

Audrey Hepburn