„O floare de colț pentru un prânz cald” este o campanie comunitară de patru săptămâni organizată în fiecare an în lunile octombrie și noiembrie. În 2020, am marcat cea de-a 5-a ediție. Scopul său principal este de a răspândi spiritul de generozitate în comunitatea locală.

Am ales floare de colț ca simbol al acestei inițiative, deoarece campania se desfășoară în perioada premergătoare Balului Vienez din Timișoara. Floarea de colț este un simbol național atât al Autriei, cât și al României.

Astfel, floare de colț, ca simbol al generozității noastre, ne poate uni pe toți, indiferent de contextul nostru, de diferențele noastre culturale și sociale.

Conceptul campaniei

Conceptul este simplu: o broșă în formă de floare de colț este achiziționată pentru o donație recomandată de 10 lei (~ 2,2 euro), care reprezintă prețul unei mese fierbinți pentru un copil în nevoie.

Producție

În fiecare an, un număr de companii devin principalii parteneri ai campaniei. Sponsorizarea lor ne ajută să producem broșele lucrate manual de mamă singure în circumstanțe sociale dificile. Astfel, acest proiect le oferă un venit suplimentar pentru a-și depăși greutățile.

Distribuție

Distribuția se face prin companii partenere. Peste 45 de companii se alătură campaniei și încurajează angajații să fie generoși.

Generozitatea este un gest în trei pași:

(1) donați 10 lei

(2) primiți o broșă în formă de floare de colț

(3) 1 floare de colț = 1 masă caldă pentru un copil în nevoie

Fiecare companie parteneră primește un kit de distribuție care include:

  • poster
  • urnă de bani
  • un număr de 100 broșe
  • prezentarea campaniei pentru distribuirea internă prin e-mail
  • coperta de Facebook
  • cadrul profilului facebook

Unde se duc banii?

Fiecare 10 lei donat în urna de bani va fi cheltuit integral pentru cumpărarea de alimente pentru cei 700 de copii în nevoie de la Centrul United Way din regiunea Timiș.

În fiecare an reușim să strângem în jur de 100.000 de lei. Aceasta înseamnă 5.000 de mese calde.

100.000 lei = 10.000 mese calde = mâncare pentru ~ 714zile

Donațiile se fac in contul RO92BACX0000000775632001  BVT

Povestea Anei

Ana are 15 ani și are doi frați, o soră de 16 ani și un frate de 8 ani. Locuiesc doar cu mama lor. Singura sursă de venit a familiei este munca ocazională necalificată a mamei. Sora Anei a abandonat școala cu mult timp în urmă pentru a o ajuta pe mama ei să-și crească fratele.

Înainte ca Ana să se alăture programului nostru, îi era foarte dor de școală. A repetat chiar un an școlar,

La integrarea în programul nostru, Ana s-a luptat cu munca școlară. Cu toate acestea, cu mult ajutor din partea noastră și a profesorilor ei, a început să se bucure de școală.

Drept urmare, anul acesta a promovat examenul național de admitere la liceu. Vrea să devină bucătar sau coafor. Ea își afișează adesea abilitățile de gătit pregătind mese pentru membrii tăi din programul nostru.

Povestea lui Ionel

Ionel are 10 ani și locuiește doar cu tatăl său. Mama lui l-a abandonat, luându-și alocația pentru copil.

Acum 10 luni nu avea certificat de naștere, nu frecventase niciodată școala, își petrecea zilele fie lucrând cu tatăl său, fie doar întrebându-se pe străzi.

Toamna trecută, am reușit să-l înscriem pe Ionel la ora de recepție. După multe eforturi, Ionel a început să scrie, să citească și să facă matematică. S-a integrat bine cu colegii săi și este respectat de profesorul său pentru că este foarte politicos, foarte muncitor, nu pierde nici o zi de școală.

De asemenea, va avea o identitate așa cum va avea certificatul său de naștere

în curând va fi eliberat de autorități.

Floarea de colț este o marcă înregistrată la OSIM sub nr 021457 din data de 31.01. 2017

Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că ai două mâini – una pentru a te ajuta pe tine însuți, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalți

Audrey Hepburn