Academia BVT a început în 2018 cu scopul de a aduce în fața tinerilor din Timișoara personalități din diverse medii. Scopul programului este de a INSPIRA, MOTIVA și EDUCA.

Academia BVT este o inițiativă educațională care se bazează pe munca noastră din trecut cu tinerii. Aceasta își propune să îi ajute să dezvolte un set de abilități esențiale pentru viitoarea lor viață profesională, cum ar fi: stimă de sine, leadership, orientare profesională, implicare civică, etc. Pentru a aborda aceste tematici, Academia aduce în fața tinerilor participanți personalități cu cariere internaționale care împărtășesc din experiența și expertiza lor.

Formatul Academiei BVT a fost conceput ca întâlniri fizice derulate în luna octombrie. În 2024, Academia BVT va avea o desfășurare extinsă, martie - octombrie (exceptând lunile iulie și august, de vacanță).

Cursurile vor avea loc la sediul Fundației Hațegan pe tot parcurusul anului, cu frecvență de o sesiune/lună, pe următoarele arii de dezvoltare:

  • Dezvoltare fizică: abordează complexitatea corpului uman, promovează principii corecte de mișcare, alimentație, gestionarea factorilor de stres, atât de utile pentru un stil de viață sănătos.
  • Dezvoltare emoțională: pentru modelarea unei construcții interioare stabile și armonioase, care amprentează modul de relaționare cu sinele și cu ceilalți.
  • Dezvoltare intelectuală: Academia BVT recunoaște valoarea componentei educaționale în procesul devenirii unui adult inteligent, și are în vedere transmiterea de informații științifice și umaniste prețioase pentru societatea actuală.
  • Dezvoltare profesională/de carieră: oferă noii generații experiență practică și de familiarizare cu ce presupune contactul cu piața muncii, sprijinindu-i în drumul lor spre profesionalism și o carieră de care să fie satisfăcuți, cu o perspectivă largă, internațională.
  • Dezvoltare socială și comunitară: promovează empatia și comportamentul social pro activ, de implicare în comunitate prin acțiuni de voluntariat, caritabile, grijă față de ceilalți și față de mediu.
  • Dezvolare culturală: are în vederea construirea unei relații între tineri și lumea artelor încurajând potențialul artistic al acestora.

Mai multe detalii legate de tematica cursurilor și mentori vor fi disponibile pe paginile de solial media ale Balului Vinenez Timișoara și Fundația Hațegan.

În edițiile anterioare, mentorii academiei au fost: