Am întâlnit mulți tineri cu mari realizări în diverse domenii, de la educație la sport. Mulți dintre ei, cu sprijinul familiilor lor, fac mari sacrificii personale pentru a atinge un nivel înalt de excelență. De multe ori resursele financiare limitate ar putea deveni un obstacol în atingerea unor realizări extraordinare și în urmărirea viselor lor. Ca fundație, dorim să prevenim ca acestea să se întâmple, pe cât posibil.

Fundația Hategan - Programul de educație a fost fondat pentru a sprijini succesul academic și profesional al tinerilor din tot districtul Timiș. Vrem să încurajăm tinerii să urmărească excelența în domeniul lor. Vrem să le oferim posibilitatea de a-și urma visele. Prin urmare, am dezvoltat acest program de burse care oferă sprijin financiar sub diferite forme tinerilor motivați, hotărâți și care au obținut deja rezultate excelente în domeniul lor.

Timișoara, 24 martie 2022 - Fundația Hațegan dă startul înscrierilor în cadrul programului The Duke of Edinburgh’s International Award în Județul Timiș.

Programul Award va fi derulat de Fundația Hațegan împreună cu unitățile de învățământ partenere.

În prima etapă, Fundația Hațegan invită cadrele didactice interesate să devină Lideri Award în cadrul programului să se înscrie prin completarea unui formular. Cei înscriși vor participa la un curs oferit de fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România, devenind astfel Lideri Award, după care vor derula programul în unitatea de învățământ unde predau, ca mentori ai tinerilor elevi. Primul curs are loc pe data de 2 aprilie a.c.

Școala de vară Oxford for Romania este o inițiativă educațională lansată de un grup de studenți și cercetători români de la Universitatea din Oxford. În fiecare an, ei aduc la Oxford 24 de adolescenți cu potențial academic, dar cu resurse financiare modeste, pentru o săptămână de cursuri multidisciplinare și experiență de deschidere a ochilor. Organizatorii oferă celor 25 de participanți burse complete. De la lansarea sa în 2016, Fundația Hategan oferă două burse în fiecare an.

Mai multe informații pe site-ul lor: www.oxfordforromania.org

Academia BVT a început în 2018 cu scopul de a aduce în fața tinerilor din Timișoara personalități din diverse medii. Scopul programului este de a INSPIRA, MOTIVA și EDUCA.

TRUST din Elveția. Astfel primele 3 BURSE au fost oferite la două studente de la Medicină și o studentă de la Comunicare și Traducere.  În 2020 am continuat să susținem cele trei bursiere.

Educația este pentru a îmbunătăți viața altora și pentru a lăsa în urmă comunitatea și lumea în care ai trăit, mai bune decât le-ai găsit.

Marian Wright Edelman