Fundația Hațegan și-a început activitate în 2012  cu organizarea Balului Vienez de la Timișoara, un eveniment de strângere de fonduri pentru 100 de copii în nevoie.

În fiecare an, Fundația Hațegan a reușit să își crească  portofoliul de evenimente culturale și artistice prin concerte, expoziții, cursuri și activități educative. Astfel, Fundația Hațegan contribie la diversitatea ofertei culurale

www.balul-vienez.ro

Inițiativa principală a acestei diviziuni este deja cunoscutul Bal Vienez din Timișoara. Înființat în 2012, evenimentul este o inițiativă socială, educațională și culturală care vizează atragerea comunității locale de afaceri în jurul unui proiect social. În fiecare an, Balul vienez Timișoara începe sezonul sărbătorilor de Crăciun în oraș. Prin elementul educațional, BVT a oferit deja oportunitatea a peste 1000 de tineri și copii de a fi inițiați în arta dansului de sală. Mii de copii și adulți defavorizați expuși riscului, incluși în programele sociale ale Fundației United Way, au beneficiat de campaniile de strângere de fonduri înainte și în timpul evenimentului.

Fundația Hațegan a organizat concertul „Legends” la Timișoara din cadrul turneului național cu același nume. Flautistul Matei Ioachimescu, împreună cu PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – marimbă, Răzvan Florescu – vibrafon) au pregătit Turneul Național “Legends”, proiect în cadrul căruia au  susținut un concert extraordinar la Iulius Gardens din Timișoara, pe 29 Septembrie 2020, de la ora 19:00. “Legends” aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială.

În luna noiembrie 2021 va avea loc turneul național ELECTRIC. Acest este primul eveniment cultural organizat de Fundația Hațegan la nivel național.

Spectacolul Electric va include în program prima audiție a lucrării cu același titlu, scrisă de multipremiatul compozitor Cristian Lolea, o operă originală inedită pentru flaut și medii electronice, cu o durată de 45 de minute. Muzica lui Cristian Lolea se află la joncțiunea dintre muzica cultă contemporană, cea de film și muzica de divertisment. Solistul concertelor este Matei Ioachimescu, artist internațional, garant al participării la un act cultural de cel mai înalt nivel, acompaniat de instrumente electronice, într-un mediu controlat de Tom Brânduș, muzician și artist multimedia cu o solidă carieră. Artista vestimentară, Patricia Vincent, va completa experiența ELECTRIC cu costume special create pentru acest eveniment.

Art Encounters, the Biennial of Contemporary Art is the largest bi-annual event of its kind in Romania, organized in Timisoara. Hategan Foundation has been supporting the event since its first edition in 2015 with a keen interest in the family activities organized during the biennial’s exhibitions. We believe that art enriches one’s life and children who are expose to artistic and cultural events from a young age, will grow to appreciate such endeavours later in life.

More info on their website: www.artencounters.ro

Where there is no community of culture, there is no reciprocity of responsibility

Constantin Pavel